Силвия Маджарска и Георги Околски с второ и трето място за купа „Бороспорт”

Общо 50 скиори от България, Турция, Косово и Гърция участваха в двата слалома за купа „Бороспорт”, състояли се на писта „Мартинови бараки 4” в ски-център „Ситняково” в Боровец на 26 и 27 януари.
Опитната самоковка Силвия Маджарска заслужи два сребърни медала от състезанията при жените. Състезателката на клуб „Чамкория” се изкачи с четири позиции нагоре в класирането в сравнение с двете си шести места отпреди година и напълно заслужено влезе в топ 3.
Двукратна победителка при дамите стана националката Юлия Златкова от „Юлен” (Банско), а по веднъж на трето място завършиха туркините Рейхан Йълдъръм и Сила Кара. Белослава Маджарова от клуб „Боровец” даде седмо време през първия ден, а съотборничките й Ева Вукадинова и Мартина Иванова имаха малшанса да не завършат двете надпревари.

Самоковецът Георги Околски напомни за най-силните си времена отпреди 2-3 години и спечели бронзов медал от първия слалом при мъжете. 21-годишният треньор на младите таланти от клуб „Рилец”, който в тези стартове се състезава за НСА, записа общо време от двата манша 1:32.03 мин. Околски бе на висота и във втория ден, когато обаче бе изместен от третата позиция от турчина Дерин Беркин.
Иначе двукратни носители на златен и сребърен медал при мъжете станаха националите Калин Златков от „Юлен” (Банско) и Константин Стоилов от „Витоша ски” (София). Добре се представиха и скиорите на клуб „Боровец”  Стефан Ярловски и Мартин Ярловски. Стефан записа пето и шесто място, а Мартин финишира на два пъти седми. По-надолу в класирането пък останаха състезателите на клуб „Чамкория” Янко Георгиев и Благовест Гамалов.
Организатори на стартовете от календара на ФИС в Боровец бяха фирма „Бороспорт” и Българската федерация по ски.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*