След вчерашното шествие и самоковци се присъединиха към днешния протест в София

Независимо от мразовитото време за четвърти път през последните дни стотици самоковци протестираха в неделя, на 18 ноември, срещу високите цени на горивата, предвижданото увеличение на застрохавка „Гражданска отговорност” и планираното нарастване на данъците на старите коли. Протестите дори вече прерастват в искания за оставка на правителството.
От сборния пункт при паркинга пред зала „Самоков” шествие от около 100 коли се отправи първоначално към кръговото кръстовище при изхода на града ни за София. По-късно те затвориха за половин час и шосето за Боровец. Междувременно полицията пренасочи движението за курорта по пътя през Бели Искър.
Напрежението след това ескалира. С жива верига бе спряно движението за София. Блокиран бе за около час и изходът на града ни за Дупница, като се пропускаха само автомобили с пътуващи в тях деца. Образува се задръстване, като колоната от спрени коли се проточи на километри, почти до Клисура. Протестните действия продължиха докъм 16 ч.
Днес пък протестиращи от Самоков отпътуваха за София, за да се присъединят към националния протест пред Народното събрание.
Отново протестни действия ще има и в града ни тази вечер – от 18 ч. на централния площад „Захарий Зограф”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*