Станислав Ваклинов, Мартин Маринов и Златин Георгиев с шансове да играят срещу Франция и Русия

Трима баскетболисти, свързани със Самоков, бяха включени в разширения състав на България за предстоящите мачове срещу Франция и Русия. Двубоите ще се играят в средата на септември и са част от първия прозорец от втория етап на същинските квалификации за световното първенство в Китай през 2019 г.
Националният треньор Любомир Минчев повика общо 23 състезатели за лагер сбора на тима на 8 септември в Ботевград. Сред тях личат имената на самоковеца Станислав Ваклинов, който от новия сезон ще играе под ръководството на Минчев в „Берое”, както и на двама играчи на „Рилски спортист” – Златин Георгиев и Мартин Маринов.
Очаква се някои от получилите повиквателни баскетболисти да отпаднат от състава, а в края на август да се избистри и официалната група за домакинството на Франция на 13 септември и за гостуването на Русия три дни по-късно.
В разширения списък попаднаха и още няколко баскетболисти, които са носили екипа на „Рилски” през годините – Асен Великов /„Левски Лукойл”/, Иван Лилов /„Капошвари”, Унгария/, Николай Стоянов /„Берое”/ и Христо Захариев, който напусна „Балкан” и най-вероятно през новия сезон ще играе за „Левски Лукойл”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*