Събраха на търг 1485 лв. дарения за новата зала на ДГ „Зорница”

Евелина Големинова и Мария Япракова

Общо 1485 лв. бяха събрани на благотворителен търг за построяването на нова многофункционална зала към детска градина „Зорница”.
Търгът се състоя на 10 май в Ритуалната зала в сградата на Общината и участниците в него наддаваха за красиви и апетитни кулинарни изкушения. Зелник се продаде за 200 лв., друг – за 100 лв. Доста се вдигна първоначалната цена и на огромната пица, на тортите, питата и другите представени оригинални произведения на готварското и сладкарското изкуство.
Като водеща на търга се изяви Любима Симчева, ръководител на фирмата, подготвила и дадения коктейл.
Междувременно стана ясно, че в кутии в детската градина са събрани още 255 лв. за изграждането на бъдещата зала.
В началото на благотворителния търг директорката на детското заведение Евелина Големинова изтъкна, че начинанието се организира съвместно с Обществения съвет, родителите и учителите. Г-жа Големинова благодари на общинското ръководство, проектантския екип и на много фирми и хора, подкрепили инициативата. Посочено бе, че специално изпълнителният директор на „Самел-90” АД инж. Петър Георгиев е обещал да се погрижи за отоплението на новата сграда. През тази година пък Общината ще извърши ремонт на покрива на детската градина на стойност 170 хил. лв.
Доскорошната директорка Мария Япракова, по чиято идея се предприема цялостната работа за изграждане на новата зала, изтъкна, че бъдещата придобивка ще създаде по-добри условия за работа с възпитаниците на детската градина. „Надявам се в най-скоро време замисленото да стане реалност”, добави г-жа Япракова.
От името на Обществения съвет рамо на инициативата даде Ралица Стоянова. Чаровните мажоретки от детската градина пък предизвикаха с вида, излъчването и танците си умилението на присъстващите и тяхното съпричастие.
От ръководството на детската градина уточниха за „Приятел”, че кулинарни изделия за благотворителния търг са предоставили ресторантите „При Соте“, „Градинката“, „Велчева завера“, „Кухнята на мама“, „Каймаканова къща“, „Бистрица“, „Дерби“, както и „Сити хляб“ ЕООД, сладкарница „Захарно петле“, фирма „Кирсто“, „Брадърс“ АД, Кристиян Симчев, Виктория Павлова.
По предварителни сметки ще са необходими към 70 хил. лв. за изграждането на новата зала. Тя ще бъде с площ от около 90 кв. м, ще представлява пристройка към основното здание и ще има топла връзка с него. Предвижда се новата зала да се използва главно за спортни и културни прояви.
Дарителската кампания продължава. Самият проект за бъдещото строителство е дарение. Разчита се средства да се наберат и от благотворителния базар и концерт, които ще се състоят в самото навечерие на Международния ден на детето – на 31 май, сряда, от 17 ч. в читалище-паметник „Отец Паисий”.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*