Третокласници от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” учиха първолаци на родолюбие /ВИДЕО/

Учениците от 3-г клас с ръководители Иванка Терзийска и Вера Нетова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” изнесоха истински урок по родолюбие на 2 март на първолаците от школото с учители Валентина Спасова и Генка Динева във връзка със 140-годишнината от освобождението на България от османско иго.
„Мила Родино” прозвуча в началото и загатна за последващата литературно-музикална програма. С плам и в един глас каките и батковците изпяха гордо знаменитите песни „Де е България”, „Стани, стани, юнак балкански”, „Вятър ечи, балкан стене”. Третокласниците запознаха малчуганите с Руско-турската освободителна война и не пропуснаха на рецитират стихове от Вазовата ода „Опълченците на Шипка”.
Участниците в програмата бяха стилно пременени и с родни знамена в ръце. Накрая те дариха значки с националния трибагреник и герба на България на първолаците с пожелание да бъдат истински патриоти и достойни граждани на своето отечество. Директорката Ирена Коцева също поздрави организатори и зрители на проявата, като допълни, че цял ден в училището звучат родолюбиви песни.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*