Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” учат с книжка, компютър и мишка

Два клуба от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – „Уча с книжка, компютър и мишка” с ръководител Йорданка Младенова, и „Детето и здравето” с ръководител Светлана Стоянова направиха съвместна представителна изява във връзка с работата си по проект „Твоят час” на 19 юни в откритата зона на ресторант-парк „Бистрица” в Туристическата градина. Чрез мултимедийна презентация участниците в клубовете проследиха дейностите си през изминалата учебна година. Те показаха снимки от работата си в компютърния кабинет, където са се научили да „сърфират” разумно в интернет, изработвали са компютърни рисунки, сътворили са плакати, покани, брошури и пр. Наяве бяха демонстрирани предимствата на образователната софтуерна система Envision – един компютър с много мишки.
Третокласниците са празнували заедно с родителите си Деня на християнското семейство и са участвали заедно с тях в спортно-състезателни игри, чели са книжки на открито в двора на Бельова черква, срещнали са се с писателката Цвета Белчева във филиала на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” в Четвърти квартал, ходили са на екскурзия до Копривщица… С особено вълнение членове на клубовете са се качили на ски по пистите в Боровец.
Учениците са разбрали, че трябва да живеят здравословно и да пазят красивата ни природа. За да онагледят възгледите си, децата приготвиха от заготовки здравословна храна и почерпиха с нея гостите си.
Накрая учениците получиха грамоти, а родителите и екипът на ресторанта-домакин на проявата заслужиха благодарствени писма.
„Бяхме заедно и ни беше весело, забавно и полезно”, обобщиха в едно изречение развълнуваните момчета и момичета.

Делян Василев

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*