„Балансирано хранене завинаги”

Нова книга

Излязлата наскоро книга на самоковеца Александър Попов и д-р Галина Попова „Балансирано хранене завинаги” е наистина не само интересна, но и изключително полезна със своята научна стойност и прагматичност.
Авторите изтъкват още в увода, че предложените рецепти са изпробвани и използвани от тях и техни близки в продължение на повече от година. Усещането за здраве и прилив на сили са били поразителни.
Според авторите най-хубавото на прилаганата от тях система за хранене е, че е лесно осъществима. Тя не забранява употребата на алкохол или на храни, съдържащи захар. И още нещо – балансираното хранене може да се спазва с лекота през целия живот.
Новост е изработената компютърна програма, чрез която да се организира цяло седмично меню.
“Храната е най-доброто лекарство”, подчертават двамата автори. Те дават научно-популярни обяснения на понятията протеини и усвояването им, въглехидрати, холестерол, метаболизъм, за връзката между психичното здраве и храненето.
Според Ал. Попов и д-р Попова, използвайки съветите за балансирано хранене, всички ще ядат любимите си храни и едновременно ще поддържат здравето си във великолепно състояние. Дадени са и някои прости правила за балансираното хранене.
Балансираните менюта и рецепти, които заемат и най-голямата част от книгата, се оказват не толкова сложни и не толкова скъпи.
Отделна глава отговаря на въпроса: как да са нахраним балансирано навън?
Предложени са и идеи за физическо натоварване, упражнения и пр.
Самата книга завършва с програма за изготвяне на седмично меню.
„Балансирано хранене завинаги” се чете леко и предизвиква любопитство и интерес.
Книгата е добре оформена, а най-важното е, че в нея се обяснява научно и достъпно как можем да отслабнем и да поддържаме нормално тегло, как да се храним с традиционните родни ястия и да не боледуваме, да сме здрави.

Христо Христов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*