Беседка с барбекю радва вече посетителите на Лаго

С красива, добре оформена и, най-важното, полезна придобивка, се снабди крайградският парк Лаго. В зоната близо до стрелбището, над ст. „Искър”, където през минали години се оформи своеобразна екопътека с мостче и бент на реката и бяха поставени пейки с масички, сега бе изградена и чисто нова беседка с циментова основа. Сътворена е от сръчните ръце на Васил Даганов от Продановци по поръчка на Общината. Майсторът-дърводелец е разположил вътре барбекю, четири пейки и две маси. Специален непромокаем материал пък е използван при направата на покрива.
„Златни ръце има този, който е направил тази прекрасна беседка. Често се разхождаме в Туристическата градина и Лаго и сме приятно изненадани от инициативата на Общината. Дано само не се намерят злосторници…”, споделиха по време на посещението ни в местността група любители на природата.
С цел да се предотвратят евентуални щети по красивата и полезна придобивка са поставени и два надписа на входа й: „Добре дошли, приятели” и „Направеното е за всички нас – нека да го опазим!”, дело на художника Георги Млекарски.
Предстои районът около беседката да се затреви, а интериорът й да се обогати с още една маса с пейки.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*