Боровец открива сезона с концерт и огнено шоу

В събота следобед, на 13 декември, официално ще бъде открит в Боровец новият зимен туристически сезон.
Кулинарни дегустации и много музика ще поддържат настроението през целия празничен ден под надслова „Спорт и традиции“. В по-късните часове ще се изявят Стунджи и Елица. По традиция с атрактивно факелно шоу ще се представят ски инструкторите на фирма „Бороспорт”. Тържеството ще бъде пред хотелския комплекс „Рила”.
Курортът посреща новия сезон с двойно повече оръдия за сняг и писти с изкуствено заснежаване, с двойно по-мощна снегоутъпкваща техника и с повече осветени писти за нощно каране.
Любителите на фристайла пък ще се радват на два парка – на плаца пред хотел „Рила“ и в горната част на писта „Попангелов“ /”Ястребец-2”/.
Според хотелиери в Боровец нарастват и записванията за сезона. Повишен е интересът от български туристи, както и от гости от съседните балкански страни. Местата за Нова година вече са изчерпани в много от хотелите. Обявени са и специалните оферти за зимния сезон. От хотел „Рила“ казаха, че предлагат пакети с включена лифт карта, които са много изгодни за скиорите и сноубордистите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*