Важно за бъдещите първокласници

Как ще става записването в първи клас тази година – на този проблем бе посветена работна среща на представители на Общината и директори на училища и детски градини на 19 януари, на която бяха приети правила въз основа на наредба на просветното министерство. Системата е утвърдена от кмета Владимир Георгиев.
Предвижда се при кандидатстването на децата най-голямо значение да има близостта на съответното училище, а след това дали кандидатите са завършили подготвителна група в съшото учебно заведение. От значение ще бъде и това дали бъдещият първолак има брат или сестра, посещаващи същото училище. Предимство ще имат и деца с трайни увреждания, както и с един или двама починали родители.
Информационната кампания на училищата, приемащи първокласници, ще продължи от 20 февруари до 1 март. Документите на кандидатите ще се приемат от 1 до 15 март, а първото класиране трябва да излезе най-късно до 24 март. При необходимост ще се извърши и второ класиране. Бъдещите първолаци ще се записват от 1 юни до 9 юни, а и след това, ако има свободни места.
Ще се изискват два документа при кандидатстването – заявление /по образец от училището/ и акт за раждане на детето /оригинал/.
При записването ще се попълва заявление с актуални данни за детето и родителя и ще се представя удостоверение за завършена подготвителна група /оригинал/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*