Втора загуба в Балканската лига

БК „Рилски спортист” допусна второ поражение в Балканската лига. Нашите бяха надиграни на 21 ноември от черногорския „Теодо” /Тиват/ със 74:84 и сдадоха лидерската си позиция. Самоковци вече са трети с актив от 8 точки, с 1 по-малко от първенеца КК „Кожув”. До края на годината нашите момчета има да изиграят още два мача – при домакинството си на „Теодо” на 5 декември и при гостуването си на ОКК „Белград” две седмици по-късно.
В Тиват „Рилски” започна надъхано, вземайки първата част с 22:18. След това черногорците изравниха играта и на полувремето излязоха едни гърди напред – 39:38.
Това наруши ритъма на гостите, които отстъпиха последните две части с 19:23 и 17:22. Все пак тимът ни избегна голямата загуба. В 36-ата минута „Теодо” поведе с цели 17 точки разлика, но силни изяви на Христо Захариев и на резервата Любомир Киров намалиха пасива на отбора ни.
Юношата Киров определено няма от какво да се срамува, той бе безгрешен от зоната за три точки, като успя да вкара и трите си изстрела. Захариев пък завърши двубоя със 17 пункта, 8 борби и 4 асистенции и бе най-добрият за своя състав.
За отбелязване е и фактът, че във втори мач поред тежкото крило Станислав Славейков постигна двуцифров актив от точки на сметката си /14/.
Играчите ни трябва бързо да се съвземат от поражението в Черна гора, тъй като на вратата чука ново предизвикателство. В неделя, на 25 ноември, от 17 ч. Бранко Миркович и компания ще се изправят във Варна срещу възродения „Черно море” в поредния кръг от Националната баскетболна лига. Евентуален успех би могъл да прати гостите в тройката.
Авторитетният букмейкър Sportingbet очаква победа за “Рилецо”. “Двойката” се котира със сравнително ниския коефициент 1.55. Евентуален успех за черноморци пък е фиксиран на 2.40.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*