Дариха нов кувьоз на Родилното в „МБАЛ-Самоков”

Здравното министерство е дарило нов модерен кувьоз на самоковската болница. Съоръжението ще се използва в Акушеро-гинекологичното отделение за отглеждане на недоносени бебета и новородени с проблеми. За тях се осигуряват необходимата влажност, температура и насищане с кислород.
Както поясни началникът на отделението д-р Пламен Спасов, от началото на годината тук са се родили три недоносени бебета. Средно годишно такива са 3-4 % от новородените. От отделението благодариха на министерството за дарението.
Самото дарение е направено в изпълнение на договор между Министерството на здравеопазването и ”МБАЛ-Самоков” ЕООД за „Доставка на апарати за дихателна реанимация и кувьози за нуждите на детското здравеопазване в страната”. Стойността на кувьоза е 18 000 лв. Апаратът е последно поколение на фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000.
Благодарение на европейско подпомагане болницата и респективно АГ отделението вече разполагат общо с три кувьоза. Особено ценен е транспортният кувьоз, с който могат да се транспортират при нужда бебета за лечение в София.
Новият дарен кувьоз бе показан на 22 април на представители на местните медии в присъствието на управителя на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка, д-р Спасов и част от персонала на Акушеро-гинекологичното отделение.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*