Дубълът на „Рилецо“ с 13-а загуба в „А“ група след 79:95 от „Академик“ (Сф)

Въпреки поражението, самоковци (в бели екипи) запазиха осмата си позиция в класирането. Снимка: Пламен Лобутов

Несгодите на „Рилски спортист-2“ в „А“ група нямат край. След като показаха признаци на съживяване в края на февруари и началото на март, самоковци влязоха в серия от три поредни поражения. Последното от тях бе в гостуването на „Академик“ (Сф) със 79:95. С 13-ата си загуба от началото на шампионата възпитаниците на Йордан Янков остават 8-и в дивизията от 11 отбора.
В предпоследния кръг от кампанията „скиорите“ приемат другия „Академик“ – от Пловдив. Двубоят е в четвъртък (5 април) от 17,00 часа в „Арена Самоков“.
Срещу столичани „Рилецо“ бавно, но методично започна да изостава още от първия период. Гостите трудно се справяха с мълниеносните атаки и точния мерник на софиянци и още на полувремето губеха с 11 точки разлика – 37:48.
След почивката статуквото на паркета в Спортния комплекс в Правец така и не се промени, а представителите на рилския град тотално загубиха борбата под коша (18:36). На тима не помогна и присъствието на плеймейкъра Дарин Иванов, който отдавна е част от представителната гарнитура. Иванов се представи на ниво, като за 38 минути игра записа 14 точки, 6 борби и 7 асистенции. По-полезен от него бе единствено топстрелецът Александър Милов, реализирал 21 пункта в коша на противника.
За „Академик“ над всички бе участвалият в турнира „Еврочалъндж“ с екипа на „Лукойл“ Николай Грозев (25 т.), а Николай Георгиев добави 18 точки и 8 овладени топки.
Мачът ще се запомни и с жеста на наставника на гостите Йордан Янков, който в края на срещата даде шанс за изява на почти всичките си резервни състезатели.
„Рилски спортист“: Милов 21, Спасов 15, Дарин Иванов 14, Секулов 14, Васов 7 /Денис Иванов 3, Стоенчев 3, Минковски 2, Владов, Милчов, Цветков/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*