Жените срещат „Славия” на старта на новото първенство

Възпитаничките на Краси Банова ще се хвърлят за победа срещу "Славия"

Голям късмет извади женският тим на „Рилски спортист” при тегленето на жребия за новия сезон в Националната баскетболна лига. В първия кръг възпитаничките на Красимира Банова ще срещнат отбора на „Славия”, който се смята за аутсайдер в групата. Самоковки са домакини на срещата, която е на 19 октомври, сряда.
Във втория кръг, седмица по-късно, Еми Ушагелова и компания гостуват на „Монтана”, а в третия почиват. Следват сблъсъци с „Нефтохимик” в Самоков, с „Левски” в София, с „Дунав” в Самоков и с „Берое” в Стара Загора.
Първият полусезон в майсторската група завършва на 22 декември, а редовният сезон – на 24 март догодина. След това е ред на заключителните плейофи.
„Жребий като жребий. Рано или късно трябва да се срещнем с всички състави. Естествено най-добрият вариант за нас бе да сме домакини в първия кръг, по възможност срещу преодолим съперник. Смятаме, че „Славия” е именно такъв”, заявиха от ръководството на „Рилски”.
За да навлезе отборът в нужната форма до старта на сезона, управата на клуба е планирала серия от проверки срещу сериозни съперници. Успоредно с това се действа и по въпроса със селекцията, като вече са привлечени четири попълнения – Мария Рангелова, Михаела Дилова, Цветелина Николова и американката Ана Фарел. Любопитното е, че първите две състезателки досега бяха част именно от тима на „Славия”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*