Започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

От БЧК информираха, че през септември ще се раздават хранителни продукти на нуждаещи се. Начинанието се предприема в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане /втори транш/.
Продуктите са предназначени за хората, подпомагани с целева помощ за отопление и получили помощи през януари т. г.
Всеки правоимащ сега ще получи 4 пакета ориз – 1 кг, 1 пакет /500 г/ булгур, 2 бурканчета лютеница /500 г/, доматено пюре /400 г/ – 1 бр., 1 буркан зелен грах /800 г/, 1 консерва гювеч /800 г/, 1 л нектар, 3 пастета птиче месо /160 г/, риба скумрия в доматен сос – 3 бр. /160 г/, 1 кг зрял фасул /3 бр./, 500 г пчелен мед – 1 бр., локум /140 г/ – 2 бр., бисквити /200 г/ – 2 бр.,обикновени вафли /500 г/ – 2 бр. Общото тегло на продуктите е 14.640 кг.
Тези дни – от 1 до 10 септември, се раздават храните в селата от общината. Раздаването на помощите в Самоков ще се извършва в пункта в бившето училище „Никола Драмалиев“ – на ул. „Бузлуджа” № 2, от 12 до 30 септември включително. Работното време на пункта е от 8.30 до 12.30 ч. за живеещите на ул. „Здравец” и от 13.30 до 17.30 ч. за живеещите на всички други улици и квартали на Самоков /без ул. „Здравец”/.
Както поясни отговорничката на пункта Райна Гаврикова, съгласно изискванията на Областния съвет на Българския червен кръст, храните ще се получават само срещу оригинална лична карта или пълномощно за получаване на продуктите, подписано от правоимащото лице. Не е задължително пълномощното да е нотариално заверено, но трябва да бъде подписано от правоимащия и да се представи заедно с две лични карти – на правоимащото и на упълномощеното лице.
Пълномощните се прилагат към списъка с правоимащите лица и служат за отчетност; в списъка за раздаване, в графа „забележка“, се отбелязват данните от личната карта на лицето, което е упълномощено да получи продуктите.
От Областния съвет на БЧК приканват правоимащите да имат готовност да заплатят 1 лв. доброволен членски внос в полза на Български червен кръст, за което ще получат квитанция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*