За термометрите от едната страна на автогарата и от другата…

Колко са градусите навън? Често си задаваме този въпрос, когато ни предстои разходка, пеша да стигнем до работа или просто да отидем до магазина. Може би всяко домакинство има термометър в дома си или в двора, който да отговаря на здравословното любопитство на домочадието.
Термометър има и на сградата на автогарата. Показателите се отчитат и от двете страни на сградата – от изток и от запад. Същото табло сочи и колко е часът в момента.
Да си дойдем обаче, както се казва, на думата. Градусите от различните страни на автогарата са… различни. Поне според показанията на поставените специални табла. Така например вчера, четвъртък, 27 ноември, около 9.30 ч. сутринта таблото откъм центъра на града услужливо ни информираше, че температурата е минус 1 градуса. Отивам да си хвана автобуса и какво виждат очите ми от другата страна – за половин минута навън е застудяло значително и вече градусите са… минус 4!
Получава се същата работа като с разстоянието до София – на указателните табели в града ни то варира от 45 до 60 км… /повече по този въпрос „Приятел” писа в бр. 88 от 21 ноември/.
Не е фатална тази нередност, но защо въобще да я има? Граждани са сигнализирали в редакцията, че на моменти разликата в показателите на термометрите на автогарата е още по-фрапантна – по 4-5 градуса. Според мнението им термометърът от източната страна е по-верен и съответно самоковци и гостите на града трябва да правят справка именно от него.
Всичко е направено красиво и с хубави намерения, но тази неточност трябва да бъде отстранена. Защото иначе се получава, както казва един познат, `се какво да не е… Или хубава работа, ама нашенска.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*