С приемна и изложба представиха новите европейски програми

Мадлен Георгиева

Приемна на Областния информационен център – София бе уредена в четвъртък, на 27 ноември, в града ни. В Туристическия информационен център гостите бяха подредили изложба с постери за европейските проекти, осъществени в Самоков, и с рекламни материали с разнообразна информация за Европейския съюз и за възможностите за кандидатстване по европейски програми през новия програмен период 2014–2020 г.
Както обясни Мадлен Георгиева, експерт по информационно обслужване и услуги, това е четвъртата национална кампания, която правителството и мрежата от 28-те областни информационни центрове тази година провеждат за популяризиране на информационната политика на Европейския съюз в България. Идеята е повече хора да научат, че има такава мрежа, откъдето могат да получат безплатна информация за възможностите за седемте основни програми на Европейския съюз /без „Развитие на селскостопанските райони” и „Морско дело и рибарство”/.
В Областния информационен център фирми и граждани могат да получат информация по коя програма имат възможност да кандидатстват, по коя приоритетна ос, ще бъдат ориентирани кои са насоките, с какво да се съобразяват при попълване на формулярите, какви са сроковете и т. н.
„Добре информираният човек може да направи сам проекта си”, обобщи г-жа Георгиева.
В интернет портала „Структурни фондове на ЕС” /www.eufunds.bg/ може да се открие обобщена информация за всички програми, за решения по тези въпроси на правителството, за подробности по проектите. Порталът е достъпен за всички. Консултации винаги могат да се получат в Областния информационен център в София, който се намира на бул. „Витоша” № 99 или на тел. 02/851-12-97, 02/851-12-86, 0879 29 11 20, както и на e-mail oic.sofia@eufunds.bg. Работното време е от 9 до 17.30 ч.

Евгения Попова

Част от рекламните материали за Европейския съюз и оперативните програми за периода 2014–2020 г.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*