Йордан Бозов: „Благодарен съм, че мога да практикувам любимата игра”

Капитанът на „Рилски спортист” Йордан Бозов бе част от  пресконференция на именити родни спортисти навръх Йордановден в пресклуб „България” в София.
„Всяка вечер заспивам с благодарност, че мога да практикувам любимата си игра, че имам прекрасно семейство“, сподели опитният гард. Бозов изтъкна огромната си мотивация да се завърне в игра след тежката контузия през миналата година и си пожела да играе финал в първенството в последната си година като професионален баскетболист. „Защо пък да не завърша кариерата си с шампионска титла в НБЛ?”, оптимист бе Данчо, който след броени дни – на 25 януари, ще навърши 41 години.
Иначе любимецът на самоковската публика сподели, че е угрижен от неуспехите ни на национално ниво, както и от липсата на подготвени млади кадри.
„Ние имаме само един баскетболист на европейско ниво и това е Александър Везенков”, констатира тъжно Бозов, като добави, че в съседна Сърбия школите работят много по-добре. Гологлавият плеймейкър сподели виждането си, че за развитието на баскетбола голяма роля трябва да имат и общините, като даде за пример Унгария, където местната власт осигурява 70 % от бюджета на спортните клубове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*