Колко пъти ще се разкопава улицата пред читалището?

Писмо с продължение

Не е възможно да няма канализация по ул. „Търговска”, пред читалище-паметник „Отец Паисий”, за да се събира там постоянно много вода и да се образува същинско езеро. И 50 тона асфалт да се положат, пак нищо няма да стане, ако се наложи отново да се разкопава това място. А с тези пари и асфалт могат да се благоустроят други улици в града ни, които са в окаяно състояние.

Димитър Спасов

Б. Р. Във връзка с проблема от Общината междувременно обясниха, че наложилият се ремонт и преасфалтиране на част от ул. Търговска” – пред читалище-паметник „Отец Паисий”, е за сметка на фирмата-изпълнител – „Бекастрой”.
Както е известно, след благоустрояването на района около Голямата чешма и пререждането на павираната настилка през миналата година бе подменена цялостно в този участък и асфалтовата настилка. Проблемът в участъка идвал от подземните комуникации, но според представители на „Бекастрой” не е ясно дали в случая е „избил” стар канал /гериз/ или пък е пропаднала настилката след ремонт на водопровода. При разкопаванията през миналата година са били разкрити основи на стари сгради, но като цяло явно има неясноти около подземния кадастър в този иначе централен район.
Последният ремонт е възлязъл на около 3000 лв., като са положени към 25 тона асфалт. Въпреки всичко това не е гаранция, че проблемът е отстранен.
„Според плановете в участъка няма подземни комуникации, но въпросът е проблемен, тъй като няма и схема на старите канали. Ще търсим решение”, заяви в крайна сметка кметът Владимир Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*