Самоковските скиори с 6 медала от държавното по ски

Ивелина Крумова

Талантливите самоковски скиори Ивелина Крумова, Ева Вукадинова и Антон Томов спечелиха внушителните 6 медала от държавното първенство по ски, състояло се на 2 и 3 февруари в Пампорово.
Най-голям принос за отличното настроение на нашите имаше Ивелина Крумова, която грабна две златни отличия. Тя триумфира и в двата дни на надпреварата при момичетата до 16 г. В слалома тя изпревари с 2.16 сек. Мира Гелова. На следващия ден Крумова бе още по-категорична, като се откъсна от втората – Гелова, с над 7 секунди!
Ели Вукадинова при момичетата до 14 г. остана на косъм от това да дублира постижението на Ивелина, спечелвайки злато и сребро. Тя стартира много уверено в слалома и изкова златото с преднина от 54 стотни пред Елеонора Досева. На следващия ден обаче Досева си върна на нашето момиче, като го изпревари с 1.21 сек. в гигантския слалом.
При момчетата до 14 г. Антон Томов завоюва сребро и бронз съответно в слалома и гигантския слалом. Участие в слалома взеха 64 състезатели, а в гигантския слалом – 77.

Ева Вукадинова на върха на почетната стълбичка
Антон Томов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*