Край на сагата – прекратиха баскетболното първенство

Както се и очакваше, Федерацията по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/2020 г.
Решението беше взето на дистанционно заседание на Управителния съвет. В срещата участваха всички 10 члена на управата, а прекратяването на шампионата бе официализирано с 9 гласа “за” и 1 въздържал се. Единодушно бе решено да не бъде определено крайно класиране, да няма шампион, медалисти и изпадащ през тази кампания.
Членовете на Управителния съвет утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ за сезон 2018/19 г. – “Балкан”, “Левски Лукойл”, “Берое”, “Рилски спортист”. Предстои да стане ясно колко и какви квоти ще даде на страната ни eвропейската баскет федерация ФИБА.
Успоредно с това ръководният орган взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните шампионати (“А” група) за мъже и жени, както и на държавните първенства за подрастващи за този сезон. С уговорката, разбира се, ако епидемиологичната обстановка в страната позволява това.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*