„Метал”, ДИТ и „Розова долина” спечелиха „Боровец – Самоков къп 2018”, Майкъл Йотов от „Рилски” – вратар № 1

Три отбора триумфираха в четирите различни възрастови групи на втория международен турнир по футбол за деца „Боровец – Самоков къп 2018”, състоял се от 5 до 9 април на терена в двора на Спортното училище. Най-големият победител в надпреварата безспорно е „Метал” /Перник/, чиито отбори при наборите 2006 и 2007 си осигуриха не само купите за победител, но и правото на безплатно участие в турнира за купа „Южно Черно море”, който ще се състои в края на август в крайморските общини Бяла и Обзор. На финала при батковците, родени след 2006 г., „Метал” надигра с 3:0 „Дачия” /Кишинев, Молдова/, а при по-малките перничани разгромиха с 4:0 „Марек” /Дупница/.
Победителите в другите две възрастови групи – за деца, родени след 2005 и 2008 г., станаха съответно тимовете на „Розова долина” /Казанлък/ и столичният ДИТ, надиграл в директен спор за титлата „ЦСКА-София” с 1:0.
Школата на Димчо Маринов, основен организатор на проявата заедно с туристическа агенция „Бохемия”, също имаше с какво да се похвали, тъй като Майкъл Йотов бе избран за най-добър вратар при набор`2008.
Заслужилите отборни и индивидуални призове получиха наградите си на нарочна церемония в зала „Самоков” на 9 април лично от кмета Владимир Георгиев.
В проявата, която се радваше и на голям зрителски интерес, участваха 13 тима – узбекистанските „ДЮСШ” /Самарканд/ и „Спартак” /Ташкент/, косовските „Уинър” и „Теута”, молдовският „Дачия”, както и българските „ЦСКА-София” и ДИТ /Сф/, „Метал”, „Марек”, „Розова долина”, „Асти” /Хасково/, „Пирдоп” и домакинът на проявата „Рилски спортист – Самоков”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*