“Рилски спортист” измъкна победата под носа на “Ямбол”

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Нова измъчена и безценна победа постигна “Рилски спортист”. Самоковци надвиха със 107:104 “Ямбол” и излязоха сухи от неочаквано тежкото препятствие в Града под Бакаджика.
Гостите имаха леко преимущество през първото полувреме, но така и не успяха да дръпнат с по-голяма разлика в резултата. Както често става напоследък, така и в Ямбол нашите момчета се пропукаха в третия период, в който домакините обърнаха развоя на мача в своя полза след като вкараха 32 точки и поведоха със 79:74. Пет минути преди края преднината им достигна 10 пункта при 86:76. В този момент възпитаниците на Людмил Хаджисотиров сякаш се опомниха и постепенно намалиха изоставането си, а в края дори успяха да изтръгнат и тъй скъпоценния успех.
Златин Георгиев бе най-резултатен за “Рилски” с 24 т. Капитанът Йордан Бозов, който игра за втори път след претърпяна операция, показа, че не е загубил формата си и се отчете с 21 т. Шелдън Джетър добави 19 пункта, Травис Тейлър се отчете с 15 т., а Мартин Маринов вкара 4 тройки и завърши мача с 13 пункта.
В дербито на междинния 25-и кръг на Националната баскетболна лига самоковци приемат на 18 април, сряда, от 18.30 ч. тима на “Левски Лукойл”. Преди това обаче нашите момчета са домакини в събота и неделя на финалната четворка на Балканската лига.
“Рилски спортист”: Георгиев 24, Джетър 19, Маринов 13, Равънел 9, Иванов 2 /Бозов 21, Тейлър 15, Маринчешки 4, Райт, Васов, Франсис/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*