Модерни спортни площадки в ОУ „Христо Максимов“ и ПГ „Константин Фотинов“

В навечерието на новата учебна година приключи изграждането на спортните игрища в двора на ОУ „Христо Максимов“. Монтирани са и спортните съоръжения. Дворът е изцяло обновен, като са изградени игрища за футбол, волейбол и баскетбол. Монтирани са фитнес уреди и тенис маси. Оформени са алеи и кътове за отдих. Положена е специалната ударопоглъщаща настилка. Част от площадките вече са разчертани, предстои да се завърши маркировката на футболното игрище и да се почисти теренът.
В ПГ „Константин Фотинов“ също е положена специална модерна настилка на различните спортни игрища, както и на лекоатлетическата писта. Монтирани са спортните съоръжения и фитнес уредите. Предстои да се разчертаят игрищата.
Реконструкцията на дворовете и в двете учебни заведения е извършена със средства на Общината.
Както е известно, през миналата година бяха обновени спортните площадки в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ и НУ „Станислав Доспевски“, открита бе и нова спортна зала в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

х х х

С нови площадки за безопасно движение пък ще посрещнат учебната година възпитаниците на детските градини „Пролет“ и „Звънче“. Тези детски заведения са спечелили проекти и ще получат финансиране по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Подобни площадки Общината изгради през последните години в “Детелина” и във филиал „Осми март“ на ДГ „Звънче“. С общински средства сега такава площадка се оформя и в детска градина „Самоково“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*