“На болката – не се предавай!”

Това е девизът на сдружението на хората с увреждания „Венетица” в  Долна баня с председател Таня Стринска. Сдружението развива дейност и сега, през лятото.

По желание на група инвалиди ръководството организира екскурзия. Посетени бяха Костенският водопад и църквата „Успение Богородично” в курорта Вили Костенец. След като разгледаха голямата вила „Констанция” участниците в групата се отправиха към хижа „Гургулица” в Рила, където си спретнаха софра на открито и се повеселиха.

Наскоро пък осъществиха така желаната голяма поклонническа екскурзия до Кръстова гора. Като добри християни посетиха Бачковския манастир и манастира „Св. св. Козма и Дамян”, който е обновен и ремонтиран. Задружната група остана с чудесни преживявания и спомени благодарение на ръководителката Йорданка Никифорова, член на управителния съвет на сдружението. Изразено бе и признание на шофьора Славчо Дамянов за приятното пътуване и грижите към пътниците, както и на Яна Микюрлова и Николина Михайлова, допринесли много за доброто настроение на всички.

Любомир Кузев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*