Новият кмет встъпи в длъжност

Празнично оживление цареше в сряда, на 9 ноември, от ранна утрин в сградата на Общината. След тържествената учредителна сесия на Общинския съвет предишния ден сега предстоеше нова церемония – предаване на ключовете от кметския кабинет на новоизбрания кмет Владимир Георгиев.
Тържеството започна с водосвет. Отец Георги Николов благослови г-н Георгиев, пожела успех на новоизбраните общински съветници и благополучие на Самоков и общината.
Досегашният кмет Ангел Николов предаде на новия градоначалник ключа от кабинета с думите: “За мен е чест да ви предам ключа, да ви оставя една работеща, компетентна общинска администрация и финансово стабилна община.Пожелавам на вас, на общинската администрация, на Общинския съвет много успехи. Честито!”
Вл. Георгиев пое ключа и благодари на съмишленици, колеги и съграждани за поздравленията и пожеланията. Новоизбраният кмет изрази увереност, че с екипна работа новата управа ще се справи с предизвикателствата.
Във витрината във фоайето – за направеното през мандата от всеки кмет, уредникът от Историческия музей Любомир Николов постави следващата страница – за свършеното по време на кметуването на Ангел Николов.
Плиснато бе менче с пожелание “Да върви по вода!” Г-н Георгиев отключи кметския кабинет и, както повелява традицията от последните години, връчи символичния ключ на Самоков на г-н Николов. На чаша шампанско и с бонбони “Mersi” и вкусна погача новият кмет почерпи присъстващите. Много хора, включително и негови конкуренти в предизборната кметска борба, бяха дошли да му честитят встъпването в длъжност.
В залата в съседство с кметския кабинет пък се състоя нерегламентирана празнична среща със служителите в общинската администрация.
На официалната церемония присъстваха и новоизбраната председателка на Общинския съвет Ирена Коцева, общински съветници и кметове на села, екскметовете на общината Ангел Немов и инж. Христо Ярловски и др.

Официалното встъпване в длъжност на новия кмет Владимир Георгиев предизвика голям интерес – фоайето на втория етаж в сградата на Общината бе препълнено

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*