Общинският хотел “Арена” бе открит

С водосвет и тържество на 30 септември бе открит новият общински хотел “Арена” в съседство със зала “Самоков”.
Лентата прерязаха ВРИД кметът на общината инж. Евелина Перфанова и изпълнителният директор на “Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство” /фирмата, изградила хотела/ Камен Пешов.
Г-жа Перфанова приветства присъстващите и благодари на всички, имащи дял за построяването на хотела. “Притежаваме вече добър център за спорт, отдих и възстановяване”, посочи временно изпълняващата длъжността кмет и пожела много успехи на самоковци.
“Ние, строителите, сме радостни, когато виждаме плода на своя труд. Особено се радваме, по обясними причини, когато обектът е на територията на Самоков и района. Чрез хотела залата придобива по-комплексно измерение и възможности за по-пълноценна експлоатация”, изтъкна г-н Пешов.
Водосветът преди това отслужи отец Георги Николов.
Сред присъстващите бяха председателката на Общинския съвет Лиляна Янкова, секретарят на Общината Емилия Константинова, Димитър Йончев, изпълнявал функциите на инвеститорски контрол на обекта, обществени деятели и специалисти, граждани, ученици.
С откриването на хотела, който вече е и напълно обзаведен, отвори врати и басейнът в сградата на комплекса. Съобщено бе, че до 10 октомври децата ще могат да ползват басейна безплатно. Вече са назначени и спасители.
След официалната част млади и стари с интерес разгледаха хотела, а мнозина, особено деца и младежи, с удоволствие и радостни възгласи се потопиха и в басейна, където температурата на водата беше 27 градуса и половина. Самият басейн има пряка връзка със спортната зала и входът му е оттам.
Цената за възрастни е 4 лв., за ученици от 12 до 18 г. – 3 лв., за по-малки ученици – 2 лв. При организирани посещения на деца ще се плаща по 1,50 лв.
Топла връзка със залата има и хотелът.
Първата копка на хотелската сграда е направена през юли 2008 г. Днес тризвездният хотел разполага с 60 стаи, 4 апартамента, конферентна зала с 90 места, ресторант със 150 места, лоби бар и панорамен бар, рехабилитационен център.
Целият комплекс, включващ хотела и залата, се смята за една от най-големите придобивки на Самоков през последните десетилетия.
Самият хотел предстои да започне работа. Общината търси наемател, който да стопанисва комплекса.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*