Откриха въжен град в Туристическата градина

Едни от най-новите придобивки на Самоков са въженият град и въжената пирамида в Туристическата градина, които бяха тържествено открити на 24 юли.
Водещата Веска Тодорова, пресаташе на Общината, обяви, че по предложения на граждани въженото съоръжение ще се нарича „Рилко”.
„Изненадан съм да видя толкова много деца тук. С тази придобивка обхващаме още една възрастова категория на подрастващите самоковци след обновените детски и спортни площадки. Сега предстои да поставим тенис маси, фитнес на открито и шах и табла маси в Туристическата градина, за да може млади и по-възрастни да изпълват времето си тук с още интересни занимания и да се забавляват”, изтъкна кметът Владимир Георгиев.
По време на откриването на стартовата постановка на въжения град и на пирамидата се бяха скупчили много деца, които чакаха своя ред да се впуснат в нови приключения. Така беше, както показа репортерската ни проверка, и през следващите дни.
Малчуганите могат да избират различни по трудност маршрути на метри над земята. За тяхната безопасност ще се грижат освен осигурителната екипировка и няколкото обучени инструктори. Забранено е ползването на въжения град без инструктор, без специална екипировка или в извън работно време. Децата под 12 години могат да ползват съоръжението само в присъствието на родител или пълнолетен придружител.
Приятното настроение на присъстващите в петък вечер бе допълнително повдигнато от изящните танци на зумба танцьорките на Ралица Благоева. Към тях се присъединиха и много деца, а и по-възрастни.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*