Отпускат 50 бона за полицейски камери

На най-невралгичните участъци, както и на входно-изходните артерии на малките и отдалечени населени места в района ще бъдат поставени камери. За закупуването им местната администрация предвижда в проектобюджета на Общината за тази година сумата от 50 хил. лв. Целта е да се подобри сигурността в града и региона.
От Районното управление на полицията междувременно ще посочат от каква точно техника имат нужда така, че да се различават на камерите лицата на евентуалните нарушители, както и номерата на превозните средства, включително през нощта. Със съдействието на полицията ще бъдат уточнени и местата, където да се монтират самите камери.
По селата ще бъдат поставени т. нар. видеорекордери и при необходимост ще се преглеждат записите.
Всичко това бе обсъдено на работна среща на 15 януари на кмета Владимир Георгиев с изпълняващия длъжността началник на РУП Филип Благоев и с други полицейски шефове в Самоков и Боровец.
Срещата бе провокирана от сигнали на граждани за нарушаване на реда и спокойствието, както и от зачестилите кражби особено в района на пазара и в Първи квартал, който е в близост до ромската махала.
На срещата стана ясно, че в момента видеонаблюдение се осъществява от 12 камери в града и от 5 в Боровец.
„Ако ежегодно се заделят средства, постепенно видеонаблюдението ще има покритие върху цялата община”, заключи кметът Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*