ОУ „Митр. Авкс. Велешки” отчете успешна учебна година /снимки/

С тържество на 14 юни в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бе тържествено закрита учебната 2012-2013 година.
Колебливото време насмалко да развали плановете на училищното ръководство, но капките вода всъщност дадоха повече поводи за оптимизъм. Някои припознаха това като символ за успешно творческо развитие на учениците, други пък се зарадваха на свежия пречистен въздух и оприличиха природните трептения с неспокойните и будни души на малчуганите.
Временно изпълняващият длъжността директор Христоско Чамов изтъкна успехите през изминалата учебна година. С пълен отличен завършват 19 четвъртокласници и 20 прогимназисти. На националното външно оценяване ученици от „Митр. Авкс. Велешки” са получили 7 шестици по математика и 6 – по български език. Отлично са се изявили представителите на училището и на олимпиадите по руски език, география и др. Продължава и успешната работа по няколко проекта.
Много добри са постиженията и в работата извън училище. Отлично се представя на различни места в страната вокалната група с ръководител Даниела Георгиева. Сребърен медал са завоювали баскетболистките от прогимназията на републиканския турнир в Разград. На призовото трето място се е класирал в Ботевград отборът по безопасност на движението. Израстват мажоретният състав и танцовата формация „Самодиви”.
Лично г-н Чамов връчи грамоти, поздравителни адреси и награди на отличните ученици. Прочетен бе и поздравителен адрес от Даниела Трохарова, изпълнителен директор на фондация – партньор на училището.
“Весела ваканция! Бъдете живи и здрави! Силно се надявам родителите ви да бъдат по-внимателни и отговорни през лятото”, напомни и за рисковете през дългите ваканционни дни директорът.
В края на церемонията под звуците на фанфарна музика знамето на училището бе предадено от завършващи седмокласници на ученици от шестите класове. Пое го със своите асистентки новият знаменосец Светослав Иванов.
На тържеството присъстваха и помощник-директорите Елисавета Оцетова и Елена Дамянова. Водещи бяха Бояна Сотирова, Ивана Минова и Цветан Ласкин.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*