Пак 0:0 в Кресна, предстои дерби с “Марек”

“Рилски спортист” стигна до първата си точка като гост от началото на сезона в Югозападната Трета лига. Самоковските футболисти завършиха 0:0 при визитата си на “Перун” на 19 септември, след като преди това бяха допуснали три поредни поражения далеч от дома – 0:1 от “Пирин” в Разлог, 0:3 от “Балкан” в Ботевград и 1:3 от “Надежда” в Доброславци.
Любопитното е, че през миналогодишната кампания нашите момчета също завършиха 0:0 в Кресна, а ответният мач на ст. “Искър” приключи с класическото 3:0 за “Рилски”.
Двубоят в Кресненското дефиле бе изпълнен с много тичане и борба през всичките 90 минути, но чистите голови положения пред двете врати липсваха. Ще се запомнят само няколкото силни удара на нашите отдалеч, които не успяха да поразят целта. Дял за това имаха и отличните намеси на вратаря на домакините Атанас Тъпигьозов. Веднъж пък гредата спаси тима ни от неприятно попадение.
Сега на Ивайло Захариев и компания им предстои регионално дерби с “Марек”. Двубоят на легендарния ст. “Бончук” е в събота, 26 септември, от 17 ч. Дупничани са в отлична форма и заемат призовата четвърта позиция във временното класиране с актив от 14 точки, с 2 по-малко от третия – изненадата “Кюстендил”.

7 кръг, резултати
“Беласица” – “Марек” – 2:2
“Ботев” (Ихт) – “Оборище” – 1:2
“Пирин” (Рз) – “Кюстендил” – 0:3
“Сл. герой” – “Левски” (Ч) – 1:0
“Балкан” – “Гранит” – 0:1
“Вихрен” – “Банско” – 2:0
“Надежда” – “Пирин” (ГД) – 2:4
“Перун” – “Р. спортист” – 0:0
“Велбъжд” – “Чавдар” (Е) – 0:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*