Паметен мач в Правец, вадят от употреба номера на Тодор Стойков

Тодор Стойков. Снимка: www.bgbasket.com

Сблъсъкът от 9-ия кръг на Националната баскетболна лига между “Лукойл Академик” и “Рилски спортист” в събота няма да е просто обикновен мач. Преди началото на срещата /20.30 ч./ ръководството на “студентите” ще извади от употреба фланелката с № 15 на голямата си звезда Тодор Стойков, който през лятото прекрати спортната си кариера.
Събитието ще бъде първото по рода си у нас. Досега нито един баскетболен клуб не е оказвал подобна чест на свой състезател.
С екипа на любимия си отбор Стойков спечели безпрецедентните 11 поредни титли в първенството и 6 купи на България, като на няколко пъти бе избиран и за най-полезен играч на лигата.
Изненади за Тошко са подготвили и президентът на “Лукойл” Валентин Златев, и клубната управа. Всичко това ще може да се види на специалната церемония, която ще бъде излъчена пряко в ефира на Нюз 7.
Билетите за вълнуващия двубой в Спортния комплекс в Правец вече са разграбени, което не се случва често в града на бившия Първи. Това означава, че около 600 запалянковци ще наблюдават битката между шампиона и бронзовия медалист в последния шампионат. 30-ина души от публиката ще подкрепят гостите, които в полуфиналните плейофи през май едва не поднесоха сензацията на века, губейки в драматичен пети дуел с 84:86. Така “Лукойл Академик” спаси кожата и впоследствие игра финал с “Левски”, който спечели също трудно, с 3:2 победи.
Sportingbet очаква лесен успех за “студентите”. Ставката за домакинска победа е едва 1.055, докато изненадващ успех на “Рилски” е застопорен на 7.75.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*