Победа и загуба за “трикольорите” в “Арена Самоков”

Снимка: Пламен Лобутов

Успех и поражение – това е активът на националния отбор по баскетбол, който изигра две контроли срещу Македония в “Арена Самоков” на 5 и 6 август. “Лъвовете” взеха първата среща с 61:59 и отстъпиха във втората със 74:78.
В първия мач над всички бе бившият играч на “Рилски спортист” Христо Захариев с 16 точки, 5 борби и 3 асистенции, а във втория отново екссъстезател на “Рилски” блестеше с националния екип – Иван Лилов, който изпъкна с 19 пункта.
“Плюсовете са, че имаше старание и желание в отбора и това не е малко. Нормално е да има и минуси, все пак не сме играли отдавна мач. Тепърва ще изчистваме грешките”, коментира селекционерът Любомир Минчев.
“Доста далеч е отборът от това, което искам да видя в квалификациите, защото и аз не съм наясно с какъв състав ще играем. Играчите са натоварени и в момента нямат тази свежест и лекота, която трябва да имаме в началото на квалификациите. Все пак, като за начало, съм доволен от проявеното старание от тяхна страна”, допълни 44-годишният специалист.
В проверките със западнати ни съседи се включиха още нашето момче Станислав Ваклинов (за последно – част от “Берое”) и настоящият състезател на “Р. спортист” Николай Стоянов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*