Проф. Дражев предлага национални ски състезания в Боровец

В отворено писмо до управителя на „Коопмедия” ООД Светлана Шаренкова нашият съгражданин проф. д-р Димитър Дражев предлага дружеството да поеме спонсорирането на традиционни ски състезания от национален мащаб в Боровец.
Авторът припомня голямото значение на подобни състезания в страната в годините преди промените и специалното място в това отношение на състезанията за купите и наградите на в. „Отечествен фронт” в периода 1948-1989 г. Хората от средното и по-старите поколения си спомнят, че тези надпревари се ползваха с голяма популярност, превръщаха се в своеобразни празници и играеха важна роля за масовизирането на ски спорта сред децата и младежите, а и сред по-възрастните.
След 1989 г., в условията на преход и всеобща криза, състезанията на в. „Отечествен фронт” спряха да се провеждат /спря да излиза и самият вестник/. Отдавна изчезнаха от календара и други подобни традиционни големи състезания.
Във връзка с всичко това проф. Дражев прави и своето предложение. Известният скиор, заслужил майстор на спорта и заслужил деятел на физкултурата, който е и почетен гражданин на Самоков, изразява увереност, че спортната общественост, скиорите и спортните деятели ще бъдат много благодарни, ако неговото предложение бъде прието.
Както е известно, през декември м. г. проф. Дражев предложи в Самоков да се състои и специална сесия на Общинския съвет, посветена на състоянието и развитието на ски спорта в града и района. Предстои местната управа да вземе отношение по проблема.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*