„Рилец” /Говедарци/ е на 3 точки от лидерите след инфарктен успех над „Левски” /Долна баня/

Снимка: архив

Отборът на „Рилец” постигна сладка победа с 2:1 при домакинството си на „Левски” /Долна баня/ на 14 април в мач от 17-ия кръг на Областната футболна група София-изток.
Тимът от Долна баня дойде с една дузина нови играчи в сравнение с есенния мач между двата състава, спечелен от говедарчани с 2:0. Новият облик на тима пролича през първото полувреме, което предложи двуостра игра, като положенията и пред двете врати се редуваха едно след друго. Така се стигна до пряк свободен удар за гостите, които се възползваха по най-добрия начин от него и откриха резултата.
Това обаче не смути нашите момчета, а допълнителна увереност им даваше скорошната им победа над „Левски” /Елин Пелин/ с 6:1, при която също бяха в ролята на догонващи, но успяха да обърнат резултата в своя полза. Така стана, макар и много по-трудно, и сега. Неостаряващият халф Никола Бойчев изравни резултата в началото на второто полувреме и вдъхна допълнителен импулс в играта на „Рилец”. Само няколко минути по-късно обаче Васил Драганов влезе грубо в единоборство с вратаря на долнобанци и получи втори жълт и респективно червен картон. Осъзнал какво е направил, нападателят се оттегли безмълвно извън терена, но впоследствие изрази претенции относно ситуацията около първия си жълт картон.
Въпреки че останаха с човек по малко домакините продължиха да търсят победата и в крайна сметка я постигнаха в последната минута на продължението. Голмайсторът Краси Вардаров центрира коварно от фаул, топката премина през куп играчи в наказателно поле на гостите и влетя необезпокоявано в далечния ъгъл на вратата – 2:1!
Успехът приближи говедарчани на едва 3 точки от лидерите в класирането „Елин Пелин” и „Бенковски”, които ден по-рано извъртяха равенство 1:1 в Костенец.
Тежък тест в амбициите им за призово класиране предстои за възпитаниците на треньора Георги Кацарски в следващия кръг, когато те гостуват на 20 април, събота, от 16 ч. на четвъртия в класирането „Ракитин” в Трудовец.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*