„Рилски” изБяга на „Чико” – 3:1, в неделя играем в Сапарева баня

Три дни след загубата с 0:3 от ЦСКА, „Рилски спортист” изигра страхотен мач и заслужено се наложи с категоричното 3:1 срещу „Чико” /с. Бяга, Пазарджишко/, в отложен мач от първенството на Югозападната „В” група. Напук на прогнозите, че силите на самоковци ще са изцедени след като те се раздадоха до краен предел в сблъсъка срещу софийския гранд, нашите момчета не спряха да тичат 90 минути и след два гола на Костадин Аджов и един на Виктор Младенов се поздравиха с крайния успех пред стотина зрители на ст. „Искър” в последния ден на септември.
Полузащитникът Виктор Младенов откри резултата в 21-ата мин. сле
д като свари неподготвен стража на гостите и го матира със силен удар от двайсетина метра. В следващата атака появилият се като титуляр на мястото на контузения Васил Киров Борислав Кралев пропусна да оползотвори центриране отдясно на Венцислав Димитров. Малко по-късно крилото Кристиян Додов също пропусна да удвои, след като бе изведен очи в очи с вратаря на „Чико”, но би слабо покрай вратата.
В 34-ата мин. все пак неизбежното се случи и „Рилецо” дръпна с два гола в резултата. Младенов се пребори за топката в средата на терена, преодоля двама противникови състезатели и подаде на тарана Аджов, който с много точен удар от границата на наказателното поле по диагонала заби коженото кълбо точно под лявата сглобка на противниковата врата – 2:0! Малко по-късно пазарджиклии отговориха с удар с глава след изпълнение на корнер.
През втората част „оранжевите” затвориха подстъпите към вратата си и организираха няколко светкавични контраатаки. Фрапантни пропуски при две от тях направи излезлият сам срещу стража на „Чико” Коко Аджов, като и двата пъти заложи на силата, но пък му изневери точността. Вместо да вкарат трети гол, подопечните на старшията Петър Аджов, получиха попадение в своята врата в 66-ата мин., когато Красимир Гьорев се размина с топката след безобидно центриране и футболист на тима от Бяга реализира на празна врата отблизо.
Домакините отговориха на предизвикателството моментално. Само пет минути по-късно Аджов се реабилитира за пропуските си, като вкара втория си гол след отлично извеждащо подаване на влезлия като резерва Никола Бойчев. До края на мача самоковци намалиха темпото, но гостите не се възползваха от открилите им се възможности за по-почетна загуба. За съжаление, намиращият се във форма халф Евгени Гроздин си изкара глупав втори жълт и респективно червен картон минута преди края на срещата, като изрита топката след съдийски сигнал. По този начин той ще остави съотборниците си при визитата им на съседите от „Германея” /Сапарева баня/. Дуелът с тима отвъд Верила ще бъде в неделя, на 4 октомври, от 16 ч.
„Рилски спортист”: Гьорев, Крумов, Пътников, Колев, Димитров, Младенов, Ръсовски /84-Ангелов/, Гроздин, Додов /70-Г. Митров/, Аджов, Кралев /55-Бойчев/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*