„Рилски спортист” ще играе с 5-кратен шампион на Европа в груповата фаза на „ФИБА Европа къп”

Днес на обяд станаха ясни съперниците на „Рилски спортист” в груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. Тегленият в Мюнхен жребий определи българския състав да попадне в група F, където са още отборите на „Варезе” /Италия/, „Алба Фехервар” /Шехешфехервар, Унгария/ и „Порто” /Португалия/. Така самоковци се разминаха със съперника си във втория предварителен кръг на турнира „Катая” и шампиона на България „Левски Лукойл”, които са в една група с гръцкия „Арис” и „щастливите губещи” от украинския „Днипро”.
Отявлен фаворит в групата изглежда тимът на „Варезе”, който е петкратен носител на титлата в Евролигата – най-силния клубен турнир на Стария континент. „Червените” завършиха на престижното 6-о място в последния сезон на италианската „Серия А” – един от най-добрите вътрешни шампионати в целия свят. „Варезе” е 10-кратен шампион на Ботуша, като за последно това се е удавало на тима от едноименния град в Северна Италия през 1999 г.
„Алба Фехервар” грабна бронзовите медали в унгарското първенство през миналия сезон, а „Порто” стана шампион на Португалия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*