Румъния шокира националите, Миркович над всички

Бранко Миркович. Снимка: sportal.bg

Шокиращо поражение от Румъния допусна в квалификациите за европейско първенство по баскетбол националният отбор на България. Възпитаниците на Константин Папазов загубиха повече от неочаквано със 74:77, въпреки че разбиха съперника си с 16 точки разлика /84:68/ седмица по-рано в Констанца.
Преди срещата водещата букмейкърска къща Sportingbet бе дала коефициент от едва 1.20 за победа на нашите момчета срещу 4.00 за успех на гостите, но ето, че изненадата стана факт.
“Трикольорите” изиграха разочароващи първи 20 минути в Двореца на културата и спорта във Варна, в които изоставаха с 24:44!
Феноменални изяви на доскорошния капитан на “Рилски” Бранко Миркович и порой от точни изстрели на екссъстезателя на тима ни Иван Лилов бяха на път да обърнат статуквото, но в края късметът бе на страната на гостуващия състав.
Миркович, който бе определен от специалистите като единствения светъл лъч в отбора, записа актив от 26 точки, 5 асистенции и 4 борби, включително 4 зрелищни тройки и КПД от 25 пункта.
Отпразнувалият наскоро 25 години Лилов пък добави 18 пункта, 4 борби и 3 откраднати топки, а чудещият се дали да парафира нов контракт с “Р. спортист” Христо Захариев престоя на игрището само 3 минути.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*