Световният елит в маратонското плуване бе поканен да се готви в Боровец

Пратеникът на Боровец връчи на президента на Република Македония Георги Иванов /вляво/ сувенири и подаръци

Представител на Боровец – маркетинг директорът на фирма „Бороспорт” Николай Илиев, присъства на традиционното маратонско плуване – старт за световната купа, в Охрид, Македония. Илиев бе поканен от най-добрия македонски плувец Томи Стефановски, провел част от своята подготовка в басейна на хотел „Рила” в нашия курорт.
По време на своето посещение Н. Илиев връчи сувенири и подаръци на президента на Република Македония Георги Иванов, под чийто патронаж се проведе самата надпревара.
Междувременно пред госта от България добри думи за Боровец каза кметът на Охрид Никола Бакрачевски. Преди години като лекар-кардиолог той е участвал в медицинска конференция в нашия курорт и е останал с отлични впечатления. По време на разговора Илиев представи план за сътрудничество на кмета на Охрид. Г-н Бакрачевски заяви, че би било отлично клубове по плуване да тренират в Боровец и изобщо да използват възможностите на курорта. През октомври кметът на Охрид ще гостува у нас и тогава на официални срещи ще се обсъдят възможностите за съвместна дейност.
В самото състезание в Охрид участваха най-добрите състезатели в света по маратонско плуване /30 км/. Сред плувците от 11 държави имаше и трима представители на нашата страна. Над 5000 зрители подкрепяха състезателите и показаха, че маратонът е спортно събитие номер едно при съседите.
Самият Томи Стефановски, който преди две седмици постигна изключителен успех, като победи в „Гран при” на Канада и спечели първи златен медал от плувен маратон, позира в Охрид с фланелка на „Бороспорт” и се изказа ласкаво за курорта, фирмата и хотела, в които е провел едноседмична подготовка: „Искам с този жест да благодаря на „Бороспорт” и хотел „Рила” за изключителното гостоприемство през юни. Проведох пълноценна подготовка, която сега много ми помага за формата. Със сигурност ще дойда пак след края на спортния календар. Ще взема и семейството си, като този път ще почивам. За първи път се качих в курорта и наистина съм впечатлен. Благодаря на служителите от хотел „Рила” за страхотното обслужване и приятелското отношение.”

Томи Стефановски благодари сърдечно за гостоприемството на нашия курорт

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*