Собственици на вили зарадваха за Великден жителите на Гуцал

Дарителска акция организираха по случай Великден собственици на вили в Гуцал. Те зарадваха с продукти възрастните хора в селото, като нито една къща не бе подмината.
„Може да сме малко на брой като жители, но ние всички носим големи сърца. Благодарение на тези възрастни хора селото се е съхранило и ние сега можем да се наслаждаваме на красотата му, на тишината, на чистотата му и, разбира се, на божествената гледка към Рила”, споделят дарителите.
Сред участниците в начинанието са били кметският наместник на Гуцал Ангел Христов и други местни жители, ангажирали се със събиране на средствата, закупуване на продуктите и разнасянето им.
Продуктите – брашно, ориз, захар, леща, олио, салам, козунак и др., са били закупени от борсата в Самоков, опаковани и  дезинфекцирани. Прибавени са били и предпазни маски. Самите дарители при подготовката и разнасянето на помощите също са били с маски, ръкавици и санитарни костюми.
От общо събраните 1860 лв. са били изразходвани за продуктите 1304 лв. Останалите над 500 лв. ще бъдат използвани за друга благородна цел след решение на дарителите. Всеки от тях е получил протокол за направеното дарение. Протокол, както и всички други документи, свързани с дарените и изразходвани суми, се съхраняват в кметството в Гуцал.
Възрастните местни жители са останали приятно изненадани и трогнати от благородния жест.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*