Спорът за бронза ще се решава в Ботевград на 30 май

Зала “Балкан” в Ботевград

БК “Рилски спортист” спечели инфарктно със 79:77 сблъсък № 2 от серията за бронза с “Балкан” и изравни „играта” в спора за 3-ото място в Националната баскетболна лига. Победите станаха 1:1 /първата среща съперникът спечели като домакин на 23 май късно вечерта/. Така носителят на бронзовите медали ще стане ясен в третия решителен мач, който ще се играе в четвъртък, на 30 май, от 20 ч. в Ботевград.
За този двубой фенклубът на отбора ни организира екскурзия. Записванията стават до 13,30 ч. в четвъртък на служебния вход на “Арена Самоков” и в отдел “Личен състав” на фирма “Самел-90”. Цената на пътуването е 7 лв., като в нея не е включен билетът за срещата /2 лв./. Тръгването е в 16.30 ч. от паркинга през залата.
“Рилски” стартира вихрено срещу ботевградчани на 26 май в „Арена Самоков и след 10 минути игра водеше с 21:16, като 11 точки бе отбелязал Бракстън Дюпри. До полувремето обаче гостите изравниха /40:40/ с 9 тройки на Бозов, Петрович и Панич.
11 т. на Бранко Миркович след антракта възстановиха преднината на домакините, които се оттеглиха в края на третия период с аванс от 7 пункта – 63:56. В заключителната четвърт статуквото не се промени, въпреки че 1:11 мин. преди края “зелените” намалиха изоставането си до 75:73 и залата изтръпна. Успешен наказателен удар на Миркович и тройка на Захариев прекършиха устрема на “Балкан” и тимът трябваше да си тръгне с наведена глава от Самоков.
Най-резултатен за нашите бе Бранко Миркович, който записа на сметката си 21 точки и 6 асистенции. Христо Захариев пък реализира 19 т.
За “Балкан” най-деен бе ветеранът Бозов с 24 пункта, 15 добави Владимир Панич.
След битката наставникът на „Рилски” Росен Барчовски сподели: “Мачът беше на нерви. Контролихме двубоя, а срещу зоновата защита на съперника имахме много чисти положения. Играхме добре в защита, но все пак има някои неща, които трябва да коригираме. Ще отидем в Ботевград и ще се опитаме да спечелим. Който и да загуби от двата отбора, ще изпрати сезона с гордо вдигната глава. Ние направихме пробив, запалихме искрата на вярата срещу силните състави. С “Балкан” не успяхме да преодолеем грандовете “Лукойл ” и “Левски”, но дадохме надежда на всички останали. Показахме, че срещу тях може да се излиза със самочувствие.”
“Рилски спортист”: Миркович – 21, Захариев – 19, Дюпри – 11, Смит – 9, Гуджино – 9 /Калояро – 6, Ваклинов – 4, Бинев/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*