Тимът на Община Самоков спечели еко рали „България”

Екипажът на Община Самоков спечели първото място в категория „Общини” на петото еко рали „България”, състояло се на 28, 29 и 30 юли. Нашето трио впечатли с прецизното си и икономично придвижване по трасето в отделните етапи – от София през Железница, Поповяне, Белчин, Самоков и Костенец до Боровец в събота и обратно на следващия ден.
Шофьор на закупения през миналата година от Общината електромобил „Рено Зое” бе Георги Сайменов, специалист „Геодезия и кадастър” в дирекция „Териториално и селищно устройство” на общинската администрация, а негови навигатори в двата състезателни дни бяха Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността”, и Александър Иванов, старши енергетик към дирекция „Хуманитарни дейности, екология, търговия, туризъм, общинска собственост”.
Наградата на нашия отбор – красива купа и шампанско, връчи лично министърът на околната среда и водите Нено Димов на церемония в София. Зад „Рено”-то на Община Самоков останаха представители на Столична община и техни колеги от Сливница и Бургас.
Самоковският екипаж се нареди и на престижното 6-о място в генералното класиране, където бе изпреварен от автомобилисти, участващи във всички кръгове на състезанията за световната купа на Международната автомобилна федерация /FIA/.
В ралито участва и още един самоковец – служителят на МВР Станислав Ганджулов, който бе в двойка с Любомир Рангелов от областното ръководство на КАТ. Дуото се състезава с „Хюндай Йоник” и бе наградено в категорията на хибридите.
В екологичната надпревара се включиха общо 17 екипажа. Шампионската купа стана достояние на италианския тандем Валтер Кофлер – Франко Гайони с автомобил Tesla Model S, който е и основният фаворит за успех в крайното класиране на Световната Е-купа на FIA.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*