Тъжен край на олимпийските игри за Красимир Анев и България

Абсолютен срив на мъжката щафета в биатлона на 4 х 7.5 км на 23 февруари беляза незадоволителното участие на българските участници в Олимпийските игри. Нашият тим остана на незавидната 16-а позиция от 18 отбора след като бе затворен с една обиколка за първи път през сезона точно в Пьонгчанг и дори не завърши състезанието. Още на Красимир Анев на първи пост му се наложи да върти наказателна обиколка и той предаде на близо минута изоставане от първенците. Последва сравнително добър втори пост на Антон Синапов, но нов провал на рубежа за Димитър Герджиков съсипа надеждите на квартета ни. Нещо повече, след двете си наказателни обиколки той бе застигнат от лидерите и дори не успя да предаде щафетата на Владимир Илиев.
„Това бе най-лошата ми щафета за последните 5 години. Извинявам се на привържениците, явно това не бе моята олимпиада”, коментира самокритично Краси Анев след старта. Той заяви, че тази най-вероятно ще бъде последната му олимпиада. „Много исках да покажа това, на което съм способен, но може би не издържах на напрежението. Миналата година бях в топ 6 на световното първенство и смятам, че подобно класиране не бе невъзможно и сега”, продължи разочарованият биатлонист.
Спортист № 1 на Самоков за 2017 г. за пореден път намекна и за сериозни неуредици в националния отбор. Този път думите му бяха подкрепени и от Антон Синапов, който се изказа критично спрямо финансирането на този спорт в България. „Предполагам, че няма още дълго да издържа на това, което се случва с мен и като цяло с обстановката в отбора. Обещавам обаче да говоря повече след края на сезона”, завърши пък многозначително Краси Анев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*