Ученици от НУ „Станислав Доспевски” с награди от екологичен конкурс

Ученици от НУ „Станислав Доспевски” участваха със седем индивидуални и една обща творба в конкурса за детска рисунка „Замърсяване на въздуха: не можем да спрем да дишаме, но можем да предприемем стъпки за подобряване качеството на въздуха”, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и водите по повод Световния ден на околната среда 5 юни.
Комисия класира творбите, като сред наградените има и две самоковски рисунки. Едната от тях е сборна – на учениците от 3-в клас, които са дообогатили творбата си с апликации на слънце, теменужки и пеперуди. В центъра на картината пък основно място заема посланието за добиването на „зелена” енергия от възобновяеми източници и желанието на децата да живеят в хармония с природата. Учителката Рая Ранова дала идеята, а учениците я изпълнили по най-добрия начин благодарение и на съдействието на друга преподавателка – Албена Керефейна.
Другата наградена творба е на четвъртокласничката Виктория Шукейн, която също с помощта на апликации е претворила представата си за идилична природа.
Отличилите се млади самоковци получиха предметни награди на екологичния празник на Меча поляна под Мальовица на 8 юни, където също изявиха своите художнически заложби.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*