Учителката Йорданка Георгиева: „Любовта към България ме върна, искам да изкача Мусала”

Евгения Константинова и Йорданка Георгиева

Най-младата учителка в Самоков – 22-годишната Йорданка Георгиева, бе първият гост през новата 2015 г. на клуб „Събеседник по желание” с ръководител Латинка Щъркелова към Младежкия дом.
Срещата, на която присъстваха директорката на СОУ „Отец Паисий” Лиляна Минкова, колеги на младата преподавателка от училището и нейни ученици, се състоя в понеделник, на 26 януари. Дебют като водеща пък направи осмокласничката от ПГ „Константин Фотинов” Евгения Константинова.
„Все още не знам дали учителстването е моето призвание, приемам работата си като експеримент. В учителската си дейност срещам готини хора, които ме даряват с много позитивизъм. Старая се да отвръщам със същото и да уча децата да не ги е страх да опитват нови неща, да предизвикват себе си и да имат повече извънкласни дейности”, сподели г-ца Георгиева.
Дани, както обича да я наричат познатите, заяви, че любовта към България я е накарала да се завърне в своята родина след приключване на обучението й в английския град Нюкасъл. Причината да се озове в Самоков пък е красивата природа тук. „През всичките години в Англия имах чувството, че нещо ми липсва. Накрая осъзнах, че това нещо бе България!”, възкликна младата дама.
Родената на 28 декември 1992 г. в Благоевград преподавателка изтъкна, че харесва много професията си и съжалява единствено, че не й остава време за писане на стихове, каквито е творила в близкото минало.
Г-ца Георгиева допълни, че обича да плува, а в продължение на 7 години се е занимавала и с народни танци. Отскоро младата учителка ръководи и клуб по фотография към училището, който има десетина члена.
„Иска ми се да изкача връх Мусала”, постави си нова амбициозна задача чаровната преподавателка.
Другата очаквана гостенка на клуба – деветокласничката Бенита Петрова от същото училище, не успя да дойде, тъй като се наложило спешно да замине за София. Както е известно, Бенита спечели златен и два бронзови медала от Световните зимни игри за спортисти с интелектуални затруднения “Спешъл олимпикс” в Република Корея, състояли се през 2013 г.
Преди и след края на разговора с Йорданка Георгиева сцената на Младежкия дом бе озвучена от китарите на Христо Христов и Енцо Атанасов, песните на Ивелина Славева, скеча на Николай Войнов, хумористичния рецитал по разказ на Чудомир на Мона Славова /осъществен с помощта на Мария Гърлянова/ и зумба танците на Яна Василева и Жени Манчева.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*