Четирима юноши дебютираха като титуляри за футболния „Рилски спортист” в Своге

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист” загуби с 2:4 гостуването си на „Спортист” в Своге на 30 март в двубой от Югозападната Трета лига. Въпреки това самоковци запазиха 8-ото си място в класирането с 34 т., докато домакините заемат 16-о място от 18 отбора с 21 пункта.
„Рилски” излезе на терена без 9 от основните си футболисти, а в стартовия състав личаха имената на четирима юноши – пълните дебютанти Димитър Алакушев и Димитър Видинов, както и влизалите на няколко пъти от резервната скамейка Атанас Белемезов и Георги Даганов. Първи мач с екипа на „Рилски” изигра и резервния вратар Кристиян Иванов, а място в титулярната единайсеторка намериха още защитниците Тихомир Крумов, Калоян Янков и Цветан Митев, опорният полузащитник Божидар Шопов и нападателите Петър Главчев и Джорджио Димитров. Именно Димитров изведе гостите напред в резултата в средата на първата част, а през второто полувреме вкара за временното 2:2. Тимът от Своге обаче нанесе своя удар в последните минути на срещата и изкова ценен успех с 4:2 в битката за спасение. Бившият играч на „Рилски” Мариян Ловков бе вкарал за временното 1:1, а за домакините се разписаха още Калоян Ангелов и Борислав Борисов /2/.
„Това е пътят пред младите. Смятам, че показаха добра игра според възможностите си и ще им гласувам доверие и занапред”, заяви след мача треньорът Петър Аджов.
В следващия кръг самоковци са домакини на 6 април, събота, от 16 ч. на „Миньор” /Перник/ в директен сблъсък за 7-ото място в дивизията.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*