„Битката“ – за трети път край Доспей

В събота и неделя – на 12 и 13 септември, край Доспей за трета година ще се състои атрактивна надпревара под надслов „Битката“. Мотото е „Разпали българското“.
Основен организатор е популярният Станислав Ласкин, а в сила и ловкост ще се състезават 30 мъже и жени от цялата страна. Предвидени са разнообразни игри, много награди, а публиката е сигурно, че ще изпита силни емоции. С други думи – доброто настроение е гарантирано.
Ще бъде разиграна и томбола, в която ще може да участва всеки дарител. Събраните средства ще послужат за продължаване на реставрацията на старинния храм „Св. св. Петър и Павел“ в селото.
Атрактивната изява ще започне в събота в 10 ч. При откриването ще пеят  Деси Николова, Анна Вучова и Валентин Андреев от дует „Рилско цвете”. Ще се изявят и местни фолклорни състави.
По време на самото състезание по двама души ще се състезават успоредно. Организаторите обещават в програмата и прабългарски игри и обичаи. В красивата местност край Доспей ще пристигне и пътуващото читалище „Бащино огнище“. Алея на занаятчиите също вероятно ще привлече посетители.
Сред гостите се очаква да бъдат участници в тв предаването „Фермата“ и други популярни лица. Наградите на победителите ще бъдат връчени в неделя вечерта от олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова, чието потекло е от нашия край.
Входът за „Битката“ ще бъде свободен.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*