Грациите на клуб „Самоков” участваха в турнир в Словакия, Виктория Крушарска с бронзов медал

Състезателката на клуб „Самоков” Виктория Крушарска спечели бронзов медал от 20-ото издание на международния турнир по спортна аеробика в Братислава /5-7 април/.
Вики изигра отлично своето съчетание и дълго време водеше при 9-11-годишните грации, като в крайна сметка зае трето място с абсолютно равни показатели с Кристина Костова от хасковския клуб „Мега спорт”. Достатъчно за успеха на младата самоковка говори и фактът, че той е постигнат при внушителна конкуренция на още 81 състезателки от няколко държави.
Съотборничката на Виктория – Николета Богоева, пък откри целия турнир със своето изпълнение, което й отреди 23-о място в същата възрастова група. Вики и Ники заедно с Красимира АлХусани, Радостина Генова и Елена Калпачка участваха и в категория групи, а тройката Крушарска-АлХусани-Генова завърши на 10-о място. Така първият международен старт за нашите грации, при това в новата им възрастова група, може да се характеризира като много успешен.
В горната възрастова група – от 12 до 14 г., Никол Драганова се класира за финала, където завърши 6-а. Тя добави и едно пето място в тройка със съотборничките си Божидара Иванова и Иванина Вукадинова, с които тренират заедно от едва три месеца.


Весела Вукова дебютира в Словакия в категорията на жените и въпреки че бе притеснена, се справи добре. Големите имена в този спорт използваха надпреварата за контролно състезание преди световното първенство и голямата конкуренция попречи на Весела да се класира за финала.
Атанас Благоев от „Мега спорт” триумфира при момчетата от 9 до 11 г., а заедно с Кристина Костова спечелиха и смесените двойки в тази възрастова група.
Нашата родина имаше свой представител в съдийската колегия на първенството в лицето на Мартина Маринова от Хасково, а ръководител на българската делегация бе младата Дияна Аврамова, която е треньор в клуб „Самоков”. От името на групата тя благодари на шофьорите Борислав Василев и Динко Вуков. Те се погрижили за комфортното пътуване на децата и младежите, подходили с разбиране и отпуснали допълнително време за разглеждане на стария град в Братислава, както и за посещение на изключително атрактивния зоопарк в столицата на Словакия.
В надпреварата участваха над 600 гимнастички от 15 държави.
Сега пред самоковските грации предстои най-важното изпитание за годината – държавното първенство от 19 до 21 април в Хасково. На основата на резултатите от него ще бъдат определени и националните състезатели за бъдещите международни прояви по спортна гимнастика. Клубът ни ще бъде представен на шампионата от свои състезатели в почти всички възрастови групи, а като съдия ще се изяви бившата състезателка Надя Паунова, която наскоро е взела изпитите за съдийска категория в клас „А”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*