Награди за най-активните ученици в разделното събиране

Пред представители на местни медии в понеделник, на 22 април, бяха изтеглени печелившите номера от томболата, организирана от фирма „РеПак” за учениците-участници в разделното събиране на отпадъци на 19 април.
Тази акция бе в рамките на кампанията „Да изчистим България за един ден” и част от програмата на Общината за пролетно почистване на града и района. За самата томбола „Приятел” съобщи в бр. 29 от 12 април.
Управителят на „РеПак” Любомир Божков изрази задоволството си от свършената работа и отчете резултатите. В акцията са участвали 1597 ученици /без ПГ „Константин Фотинов”/. Най-активни са били най-малките – учениците от НУ „Станислав Доспевски” и НУ „Д-р Петър Берон”. Събрани са разделно общо 4290 кг отпадъци – книжни и пластмасови.
Всяко дете е получило свой номер за участие в томболата. От фирмата са закупили за награди 200 предмета на стойност 900 лв. Отделно за учениците от ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци са осигурени 10 топки. Допълнително са включени и награди за ученици, предложени от директорите на училищата заради своето най-активно участие в акцията.
Първите номера изтегли кметът Владимир Георгиев, последван от шестокласника от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Любослав Благоев.
Щастливците ще получат футболни, баскетболни и волейболни топки, хилки за тенис, фланелки, книги и др.
Печалбите от томболата се раздават в офиса на фирма „РеПак” /до Хлебозавода/.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*