Общината: Държавата да помогне с повече пари за чистенето на снега

Съвместно с Националното сдружение на общините управата на Самоковска община ще направи постъпки за увеличаване на държавните средства за снегопочистване.
Разчетите на местната администрация за последната зима за пореден път са показали, че средствата, които държавният бюджет предвижда за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа не са достатъчни. Въпреки, че за 2013 г. те са били увеличени с 35 хил. лв., е отчетен недостиг от 15 хил. лв. При това зимата бе по-лека от миналогодишната.
Искането ще бъде отправено към Министерството на финансите, тъй като републиканските участъци от пътната мрежа са под юрисдикцията на държавата и съответно неин ангажимент.
При направените сметки преди години явно не са били взети предвид продължителният зимен сезон в района ни и по-голямото количество сняг тук в сравнение с други региони.
Общинската управа ще настоява сега държавната субсидия за зимна поддръжка на републиканската пътна мрежа в района да бъде преизчислена, като се вземат предвид действителната дължина на пътищата и по-суровите тукашни климатични условия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*